Als orthomoleculair huidtherapeut combineer ik mijn kennis over de huid met orthomoleculaire therapie. Ik behandel van binnenuit en buitenaf.

Een huidtherapeut is dé paramedicus die zich richt op het behandelen van gezonde, beschadigde of zieke huid. Met behulp van huidtherapie kunnen we een huidaandoening voorkomen, verminderen of verhelpen. Binnen de 4 jarige HBO huidtherapie opleiding leren we alle ins en outs hoe de huid van buitenaf te behandelen is door diverse cosmedische huidbehandelingen, huidverzorgingsproducten en huidadviezen. Deze behandelingen en producten zijn erop gericht om  het zelfherstellend vermogen van de huid aan te spreken, waardoor je de huid  over de tijd ziet verbeteren en huidaandoeningen verminderen. 

Als huidtherapeut ben ik direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat zonder een verwijsbrief een afspraak gemaakt kan worden.

Orthomoleculaire therapie wil zeggen (vanuit het Grieks) dat er gekeken wordt naar de juiste moleculen in jouw lichaam. Het lichaam is één grote biochemische fabriek die alle processen in jouw lichaam draaiende houdt. Je kan je voorstellen dat als er 1 schakel in je lichaam mist of onvoldoende aanwezig is, dat andere processen daar ook nadeel van ondervinden. Als dit het geval is zien we diverse klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, darmklachten maar ook zeker huidklachten.

Wat is mijn werkwijze?

Door de kijken naar het lichaam als één geheel zie ik wanneer je de binnenkant aanpakt (met de juiste voeding, leefstijl en suppletie), dat problemen aan de buitenkant -de huid- ook verminderen of verdwijnen. Met mijn orthomoleculaire aanpak kijken we verder dan enkel de symptomen die aanwezig zijn. We gaan op zoek naar de oorzaak en pakken deze zo goed als kan aan. Ik geef jou inzicht in je gezondheids- en huidklachten. Zodat jij weet waarom acne elke maand in alle hevigheid terug komt, rosacea verergert bij diverse soorten voedingsmiddelen of darmklachten in relatie staan tot eczeem. 

Ik wil jou helpen om weer lekker in je lichaam en je huid te zitten!