Acne therapie bij Your SkINSIDE

Meer dan 80% van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met acne. Acne komt niet alleen voor bij jongeren, maar ook volwassen mannen en vrouwen krijgen ermee te maken.

Bij Your SkINSIDE worden meerdere behandelingen aangeboden om acne te verminderen. Hoe eerder de acne wordt behandeld, hoe kleiner de kans dat (acne)littekens of pigmentvlekjes achterblijven. De orthomoleculair huidtherapeut kan beoordelen om welk vorm acne het gaat, waardoor een passend behandelplan wordt geadviseerd. Het doel van acnetherapie is om ontstekingen, mee-eters en puistjes onder controle te krijgen.

Acne is een veel voorkomende aandoening dat zich bevindt in de talgklier. Acne wordt veroorzaakt door drie factoren:

1. Toename van de talgproductie.
2. Toename van de P. acnes oftewijl de acne bacterie.
3. Verhoornde opperhuid waardoor de uitgang van de talgklier naar de huid verstopt raakt.

Hoe ziet de behandeling van acne eruit?

Intakegesprek

Voordat gestart wordt met behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens het intakegesprek worden diverse gezondheidsvragen uitgevraagd en wordt de huid gescreend en beoordeeld. Op basis van dit gesprek wordt een uitgebreid product- en behandeladvies gegeven.

Dieptereiniging

Dit is een behandeling waarbij de huid op een professionele en hygiënische manier wordt gereinigd. Door middel van een steriel naaldje worden een kleine opening gemaakt in ontstekingen of puistjes, op deze manier ontstaat er zo min mogelijk schade aan de huid. Door de dieptereiniging wordt voorkomen dat mee-eters uitgroeien tot grotere ontstekingen.

Peeling

Een peeling kan een acnebehandeling ondersteunen. Een peeling is een vloeibare of gelvormige substantie dat egaal over de huid wordt aangebracht. Door de lage pH-waarde van een peeling wordt de huid aangezet tot betere afschilvering, wordt talgproductie gereduceerd en werkt de peeling antibacterieel en ontstekingsremmend. Na een peelingkuur wordt de huid zichtbaar rustiger en gaat gladder & achter aanvoelen.

Thuisadviezen

Naast behandelingen in de praktijk is het belangrijk om thuis ook aan de slag te gaan om acne te verminderen. Een goed resultaat van behandelingen in de praktijk staat met het gebruik van de juiste huidverzorging voor thuis. Bij Your SkINSIDE wordt gewerkt met de huidverzorgingsproducten van Synergie Skin. De huidverzorgingsproducten voor de acnehuid bevatten diverse ingrediënten, zoals fruitzuren en niacinamide, om de huid optimaal te ondersteunen.

Orthomoleculair behandeltraject

Naast een huidtherapeutisch behandeltraject is het ook mogelijk om verder te kijken dan enkel de huid en huidverzorgingsproducten. Met een orthomoleculair behandeltraject wordt gekeken naar de mogelijke oorzaken van de acne van binnenuit. Vitamines of mineralen tekorten of andere disbalansen in het lichaam kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van acne.

Resultaat

Bij Your SkINSIDE streven we ernaar om het gewenste resultaat te bereiken en te behouden. Acne is niet met één behandeling te verminderen. Soms kan de acne na een behandeling zelfs -tijdelijk- verergeren. De acnebehandelingen in de praktijk, de juiste huidverzorgingsproducten voor thuis en eventueel aanvullend orthomoleculair advies zorgt ervoor dat acne in grote mate verminderd.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Aanvullend verzekerd voor acnetherapie? Zo ja dan kan de acnebehandeling in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Doordat ik als orthomoleculair huidtherapeut geregistreerd ben bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid ben van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) in de meeste gevallen vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Een afspraak maken?

Neem contact op via mail: info@yourskinside.nl , whatsapp: 06 – 21 68 3772 of het contactformulier.