Neopen® Microneedling bij Your SkINSIDE

Wat is microneedling?

Microneedling is een techniek die het uiterlijk, de textuur en de algehele kwaliteit van de huid verbetert. Door middel van kleine gaatjes opent het kanalen in de dermale laag van de huid die leiden tot de hoge productie van collageen en elastine en de introductie van actieve ingrediënten. De huid hersteld, verfraaid en vernieuwd zich, waardoor de huid strakker, gladder en steviger aanvoelt.

Wat doet microneedling?

De micropunctuurtechniek is een minimaal invasieve methode die kanalen creëert in de oppervlakkige lagen van de huid om de opname van actieve ingrediënten te bevorderen.

Bovendien bevordert het de vorming van nieuw collageen, neovascularisatie en het vrijkomen van groeifactoren die gunstig zijn voor de gezondheid van de huid.

Wat is de Neopen®?

De Neopen® is de microneedling-pen gemaakt door TOSKANIMED die de laatste revolutie ter wereld is op het gebied van huidverbeterende behandelingen. De geavanceerde technologie, met een innovatieve cartridge met 16 naalden opent kanalen snel en effectief op de huid. Bovendien heeft het een uniek systeem om ervoor te zorgen dat de naald verticaal in de huid wordt ingebracht en de integriteit van de dermis behouden blijft. Hierdoor zie je dat de hersteltijd na de behandeling minimaal is en de kans op complicaties wordt beperkt.

Behandelindicaties

De Neopen®, pakt alle huidproblemen van patiënten aan, zoals acne littekens, fijne lijntjes en rimpels, droge huid, pigmentatie, striae, littekens, rosacea en vergrote poriën, onder vele anderen. 

Behandelkuur

Om een optimaal resultaat te behalen worden meerder microneedling behandeling –al dan niet in combinatie met peelings-  in kuurvorm aanbevolen. Afhankelijk van de hulpvraag en de behandelindicatie worden gemiddeld 6 behandelingen geadviseerd. De periode tussen de behandelingen varieert tussen de 2 tot 6 weken.

Hoe ziet een Neopen® microneedling behandeling eruit?

Wanneer na het intakegesprek besloten wordt om te behandelen met de Neopen® is het belangrijk om te huid van tevoren voor te behandelen met thuisverzorgingsproducten. Tijdens het intake gesprek raad onze orthomoleculair huidtherapeut de producten voor uw hulpvraag en huidtype de producten aan. Bij Your SkINSIDE maken we gebruik van de producten van Synergie Skin.

Tijdens de behandeling wordt de huid grondig gereinigd, zodat deze goed schoon is en de Neopen® het beste zijn werk kan doen. Na de reiniging wordt een serum op de huid aangebracht. Dit serum is afgestemd op uw hulpvraag. Nadat het serum is aangebracht wordt gestart met de behandeling met de Neopen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes wordt afhankelijk van de behandelindicatie, uw huidconditie en het behandelgebied ingesteld variërend van 0,3mm tot 2,5mm. Bij een oppervlakkerige behandeling kleurt de huid enkel rood tijdens de behandeling. Bij een diepere behandeling zullen direct puntbloedinkjes zichtbaar zijn, dit is een normale reactie. De minuscule gaatjes die gemaakt zijn met de Neopen sluiten uit zichzelf na 15-30 minuten. Hierna is een egale roze/rode kleur van de huid zichtbaar. Na de behandeling wordt de huid nabehandeld met een serum, masker en zonnebrandcrème.

Na de Neopen behandeling
De roodheid die na de behandeling zichtbaar is neemt na enkele uren tot 1 dag af. In totaal kan de huid 2 tot 3 dagen wat roder dan normaal van kleur zijn. De huid kan de dagen na de behandeling wat droger en schraler aanvoelen. Tevens kan de huid bij een diepere behandeling ook licht gaan schilferen. Dit zijn allen normale huidreacties.
Resultaat

Resultaten van de behandeling kunnen zijn: gladdere en frissere huid, verfijning van grove poriën, vermindering rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van pigmentvlekken, vervaging/opvulling van acnelittekens, verminderen van roodheid en/of gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Een afspraak maken?

Neem contact op via mail: info@yourskinside.nl , whatsapp: 06 – 21 68 3772 of het contactformulier.